Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Marco

Älskade pasta!

Pasta är en av de mest flexibla livsmedel som finns och kan varieras i det oändliga. Både till vardags och till fest. Pasta är en konst och det är du som är konstnären, som sätter färg och karaktär på dina pastarätter med tillbehören du väljer och kryddorna du använder. Behöver du lite konstnärlig inspiration? Här bjuder vi på pastarecept med smak av Barillas Italien.

basilika

Tortiglioni "Ragu del Cingiale"

Receptet är framtaget för restaurang/10 portioner.

1 kg Barilla Selezione Oro Chef Tortiglioni
5-6 dl Barilla Såsbas Tomat & Lök
1 kg vildsvinsfärs
2 dl vitt vin
Ca 150 g parmesan, riven
1 st chili, fint skuren (alt. 2 tsk chilipulver)
3 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Salt/svartpeppar
3 kvistar rosmarin
Gör så här:
Stek upp vildsvinsfärsen i olivolja, chili, rosmarin samt vitlök.

Tillsätt vitt vin och strax efter tomatsåsen. Koka ihop och smaka av.

Koka pastan enligt angiven tid.

Servera pastan uppslungad med "ragun" och parmesan.

 

basilika