historia

Om Barilla

Barilla är ett italienskt familjeföretag från Parma. Pietro Barilla öppnade1877 en butik som sålde pasta i lösvikt över disk. Familjen Barilla driver fortfarande stolt sitt företag och de skulle aldrig drömma om att kompromissa med sin pastakvalitet.
När du använder Barillas pasta får du den höga kvalitet du behöver. Pastan görs enligt konstens alla regler och det är inte för inte som Barilla är no 1 i Italien.
  Barillas pasta i korthet
• All pasta görs på 100% durumvete från certifierade gårdar.
• Vetet mals i egna kvarnar.
• Vattnet är uppvärmt källvatten av hög kvalitet.
• Degen bearbetas omsorgsfull.
• Pastan får torka i 8-12 timmar vilket kan jämföras mot 20 minuter hos lågprisproducenter. En pasta som torkat länge tar upp mer vatten när den kokas. Barillas pasta ger 5% mer i vikt när den är färdigkokt, vilket ger bättre ekonomi.
• Vi utför noggranna kvalitetskontroller under hela tillverkningsprocessen.
Läs gärna mer på barilla.com